Start Nyheter Inez, foton mm Kritik Foto, ej hund Länkar

 

horizontal rule

Wisse och Tussas äventyr....

horizontal rule

Wisse i frihet.jpg (427099 byte)    wisse sover på landet.jpg (116187 byte)    Tuss på nattspaning.jpg (169421 byte)    Tussa smutsgris.jpg (267339 byte)    Tussa njuter.jpg (241365 byte)

Det började med att vi köpte sommarstuga och tillbringade vår semester där. Kissarna var givetvis oxå med. Vi visste redan från början att Wisse skulle älska att vara ute, det har han alltid gjort, men Tussa hade vi inte så höga tankar om.

Det var tänkt att katterna skulle gå omkring på tomten med sina selar... Den tanken kunde vi släppa redan efter en halvtimme. Wisse lina räckte inte långt och Tussa vågade sig inte fram från sitt trygga ställe under soffan. Nåväl vi provar utan sele och matte är jättenervös, tänk om de försvinner!!! Wisse gick direkt in och satte sig i slyet, här kan man spana bra! Sen blev han bara tuffare och tuffare och rätt var det var så kom han hem i full galopp med "buskrok" på svansen, det här var verkligen livet för Wisse.

Tussa däremot tyckte att det var fruktansvärt otäckt, massa konstiga saker som rör sig och låter märkligt. Det tog ca 2-3 dagar innan hon hukande och smygande vågade sig ut på gräsmattan. Därefter blev hon bara djärvare och djärvare, efter ca en vecka var hon oxå ute på strövtåg, men helst i sällskap med Wisse eller på tomten.

Det var på midsommar afton det hände... En grannkatt som heter Tusse och är väldigt lik Tussa i teckningen kom in på tomten. Klockan var halv tolv på natten och jag stod på verandan hörde något fräste. Dumma Wisse tänkte jag, varför fräser du åt Tussa för, efter en blick över räcket såg jag att det var två Tussa på gräsmattan!!! Va? Efter att ha konstaterat att Wisse låg och sov i sängen sprang jag ut med ficklampan i högsta hugg. Tussa sprang efter Tusse å han fräste ilsket, men han var ju så snygg å spännande!!! Efter det här vågade Tussa sig ut lite mer, men helst bara i trädgården. När klockan blir tio på kvällen krafsar Tussa på dörren sen sitter hon ute på gräsmattan å väntar på Tusse varje kväll utan framgång! En kväll kom han, men när han såg oss människor så vände han om och sprang och Tussa såg ingenting, puh!

Plötsligt en kväll hörde vi ett fräsande. Jag tänkte nu vill Wisse verkligen gå in... Jag gick för att öppna och sen sa det krasch! Jag fick se tre katter tumla runt på gräsmattan... Blink blink, det fräste och morrade som bara den. Wisse skyddade Tussa från "äckliga typer" vi kunde snabbt avbryta tumultet och fånga in katterna, väl inne i huset låg Wisse och vaktade dörren så inte Tusse skulle komma in. Dagen efter var läget spänt, Wisse och Tussa vågade sig bara ut på trappan. Vi åkte hem till lägenheten ett par dagar eftersom vädret var dåligt, när vi kom ut till stugan igen var katterna som vanligt. Tusse verkar glömd!

En annan kväll var husse och matte ute och letade efter sina sötnosar, de var spårlöst borta. Efter många vändor med lyktor och burkar med kattmat kom första katten springande. Då var klockan tolv... Tussa hittade jag först långt senare klockan var nästan halv två, var hon har varit har jag ingen aning om, men hon verkade lycklig.

Sen kom dagen när vi hade 25 års grill för min bror... Då kommer Tussa hem med fågelfjädrar i mungipan, hon som var så feg i början... Några timmar senare sitter hon och leker med något på gräset... Jo då då har lilla Tussa fångat en näbbmus som hon skulle visa upp! Fega stadskatten har blivit en liten jagande lantkatt :-) Det hade vi aldrig trott när vi såg henne i början...