Start Nyheter Inez, foton mm Kritik Foto, ej hund Länkar

 

horizontal rule

Hob-Nob’s träff

Skriven av Linda Ritzén

Fotograf Patrik Ritzén www.ritzens.se

Det var dags för vår första Hob-Nob’s träff! Kvart i åtta på morgonen packade vi in hela familjen i bilen och började vår färd mot Rimbo.
Efter två och en halv timme i bil utan gnäll från varken barn eller mig var vi framme. Vi var ganska tidiga, men det dök upp fler och fler bergers, även en och annan ”utomstående hundras” fick vara med.

När alla hundar var på plats var det dags för en tipspromenad i skogen. Människor pratade och hundarna sprang! Gud vad de sprang! Fram och tillbaka, lekte med en här och en där, sprang ännu mer.

Det var en fröjd att se så många bergers samlade och nu fick man verkligen se hur en berger skulle bete sig. FRITT och utan folk som var påträngande, visade de små ulltussarna verkligen sina bästa sidor (ja ett och annat gnabb hanarna emellan blev det ju förstås)…

Efter en kort vilopaus var det dags för tävling. Två och två tävlade hundarna om vem som var snabbast. De flesta sprang med väldig fart, men en och annan hittade saker som var mer intressanta än husse/matte.

Hob-Nob’s Hippie och Hob-Nob’s Klaxon (Gibson) hamnade till slut i final. Efter två oavgjorda lopp beslutades det att båda blev vinnare.

Grillen började bli varm och det var dags att få något i magen. Korv med bröd kan vara otroligt gott! Under lunchpausen blev våra tipslappar rättade. Nästan alla hade 11 rätt av tolv möjliga. Det blev lottdragning och vinsten föll på Lage Elgstrand. Till pris fick han välja ett fint halsband av modell halvstryp som säkert klär Hob-Nob’s Balsamico (Cello) alldeles ypperligt.

Fram på eftermiddagen började folk droppa av och träffen började lida mot sitt slut. Med ett brett leende på läpparna lämnade vi Rimbo. Vi hade till och med tur med vädret. Solen sken från början till slut!

Det var riktigt roligt att få se bergerfamiljen umgås, mammor, pappor, halvsyskon och mostrar åh allt jag vet inte vad! Alla var så lika, men ändå så olika…

Vi har redan börjat längta till nästa gång det är ”familjedag” och då är det förhoppningsvis ännu fler Hob-Nobbare där!

 På återseende!